Kuu teema:
Jooksmine on kujunenud üheks populaarsemaks spordialaks tervisesportlaste seas. Esiteks on jooksmine odav, vaja on vaid spordiriietust ja jooksususse. Teiseks on jooksmine väga tõhus vahend südame tugevdamiseks, seda nii tervise tugevdamise kui haiguste ennetamise suhtes. Ja kolmandaks on jooksmine lihtne, joosta saab kõikjal.
Loe edasi...

Seeniorile ei soovita

Seeniori eas pole meie lihased, liigesed ja luud enam nii tugevad kui noorena. Seepärast peaksime vältima ka mõningaid harjutusi, mida paraku noorena võib-olla sageli tegime.

Sirgete põlvedega tugev ettepainutus on tugeva mõjuga selja nimmepiirkonnale. Juba noortel soovitatakse enam kasutada ettepainutust kergelt painutatud põlvedega, et ülekoormust seljale vältida.

Vale kehaasend ja nõrgad rinnalihased viivad nõgusselgsuseni ja lülisamba ülekoormusele. Keha tuleks hoida sirge, kui me seda ei suuda, olla põlvedel asendis.

Kõhuli asendis üheaegne ülakeha ja alakeha tõstmine kahjustab meie seljapiirkonda

Kükiskäimine koormab ülemääraselt põlveliigeseid, rahvusvaheliselt ei soovitata seda enam ka kooli kehalises kasvatuses.

Üheaegne käte ja jalgade tõstmine koormab liigselt meie selga. Harjutuse algfaasis on töös mitte kõhulihased, vaid nimme – niudelihas. Paraku pole seljalihased veel tugevad noortel ja enam tugevad vanematel inimestel, see võib põhjustada seljaprobleeme.

Vanemad inimesed võivad kahjustada oma käsi ja õlavöödet